søndag, desember 31, 2006

På årets siste dag.....

...skal jeg vise hvor mye garn jeg har strikket opp i løpet av 2006. Her ligger det magebind fra 204 nøster garn- mesteparten 50 grams nøster, men også ett og annet 100 og 150 grams. Alt i alt har jeg strikket og heklet opp 10, 8 kilo med garn. Til sammenligning brukte jeg 0,5 kilo i 2005. Aktivitetsnivået har steget betraktelig, med andre ord.

Så vil jeg benytte anledningen til å ønske alle godt nytt år. Jeg håper 2007 vil bli et aktivt og kreativt år for både dere og meg selv. Og så vil jeg takke Hobbybodens medlemmer for all inspirasjon og kreative ideer i løpet av det året som har vært. Uten dere hadde nok haugen av magebind vært adskillig mindre.

fredag, desember 29, 2006

Denne fant jeg på en bloggrunde....

Your Inner Child Is Sad
You're a very sensitive soul.You haven't grown that thick skin that most adults have.Easily hurt, you tend to retreat to your comfort zone.You don't let many people in - unless you've trusted them for a long time.

Se hva jeg har fått i julegave!

Et strikkepinneetui. Angelita har laget dette til meg, og jeg ble så glad da jeg åpnet pakken fra henne. Det var den eneste hjemmelagede julegaven jeg fikk i år, og det var absolutt den julegaven jeg ble mest glad for å få. Og jeg tok det i bruk med en gang. Tusen takk, Angelita. Dette var en gave jeg virkelig setter pris på.

torsdag, desember 28, 2006

Raggsokker.

Disse ble strikket mens vi var værfaste i Øksfjord. Heldigvis hadde jeg tatt med meg to nøster Mor Aase raggegarn og strikkepinner nr 3,5, i tilfelle jeg skulle bli rastløs og føle behov for noe å henge fingrene i . Og når oppholdet ble nesten ett døgn lengre enn vi hadde regnet med, så kom garnet godt med. Mens uværet raste fra seg, koste jeg meg med strikking. Gubbelille har erklært eierskap til disse.

Julekos

Her er det siste bakeprosjektet før jul- marsipankaka. Her i huset blir det spist lite småkaker, men marsipankaka får føtter å gå på. Jeg bruker aprikossyltetøy og valnøtter som fyll, og det gir en frisk og syrlig smak sammen med alt det søte.
Årets juletre. Marion og jeg pynter juletreet på lillejulaften etter at Vesla og Junior har lagt seg. Da legger vi også pakkene under treet, og det er bestandig morsomt å se reaksjonen til de to små når de står opp på julaften morgen og oppdager at nissen har vært på besøk i løpet av natten.
Ungene og jeg hadde juleverksted et par dager før jul. Da laget vi denne julepynten som henger i kjøkkenvinduet. Det ble både hjerter, stjerner og juletrær i rødt, gult, grønt og blått.
Og ungene fikk det de ønsket seg. Junior er veldig opptatt av "Pirates of the Carribean", og "Dead mans Chest" var et av de store julegaveønskene. Vesla ville ha Barbiedukker og prinsesseting, og her har hun pyntet seg skikkelig.

Ellers har vi hatt ei stille og rolig julefeiring, med mye god mat og hyggelig samvær med familie og venner. Broren min var sammen med oss på julaften. Han er blitt enslig etter 13 års samboerskap og tre barn, og dette første året skulle ungene være sammen med sin mor, så vi inviterte ham hit til oss. Våre unger syntes det var fint å feire jul sammen med onkel.

2. juledag dro vi utover til Øksfjord på familiemiddag hos svigerforeldrene mine. Etter at vi kom dit, røyk det opp til et himla uvær, og enden på visa ble at vi måtte overnatte der. Det var rett og slett ikke ansvarlig å starte hjemover med små barn i bilen ut på kvelden. Ikke hadde vi skikkelig med klær med oss i tilfelle vi kjørte oss fast, og ikke hadde vi spade med oss.... så vi tok oss en tur på kiosken og kjøpte tannbørster og annet stuff vi kom til å trenge til kveldsstellet. Der det er hjerterom er det husrom, og hos svigermor er det bestandig noen ekstra soveplasser, selv om hun hadde huset fullt av julegjester fra før av. Dagen etter hadde stormen løyet litt, så vi dristet oss til å kjøre de 12 milene hjemover igjen. En tur som vanligvis tar halvannen time, brukte vi denne gangen 2 1/2 time på. Veiene var stedvis dårlig brøytet, og vi fant til og med en brøytebil i grøfta midtveis. Men vi kom oss velberget hjem, og resten av romjula blir vi nok å holde oss hjemme ved teltet.

mandag, desember 25, 2006

Så ble jeg ferdig med denne også. At rødt skal være så vanskelig å få tatt gode bilder av hadde jeg aldri trodd. Det vises ikke på bildet at genseren til Vesla har flettemønster på forstykket og på ermene, men det har den, altså. Nå har jeg endelig lært meg å strikke flettemønster, så jeg ser ikke bort fra ar jeg blir å strikke mer fletter. Marion har spurt etter leggvarmere, og jeg kunne tenkt meg å strikke dem med fletter. Vi får se hva det blir til. Først skal noen andre, til dels store prosjekter ferdigstilles.

torsdag, desember 21, 2006

Bakedag og ett lite hemmelig prosjekt.

Gårdagen ble brukt til shopping og baking. Her er resultatet av det sistnevnte. Serinakaker, kokosmakroner og siste resten av pepperkaker, 40 rundstykker og to brød. Da kom jeg i mål med julebaksten i år også. Nå er det bare ei sjokoladekake igjen, og den har Marion lovet å ta seg av på lillejulaften.
Her er et lite prosjekt som jeg har holdt litt "hemmelig". Jeg har ikke villet snakke så mye om det, og jeg er ikke helt sikker på grunnen....kanskje det ble litt flaut å ha så masse forskjellige prosjekter på gang, og så begynne på noe helt nytt... jeg vet ikke. Men denne blir nok ferdig i alle fall, for nå har jeg bare fire- fem omganger igjen på bakstykket, og så er det monteringen. Det skal bli en genser til Vesla- jeg har ikke strikket etter mønster, men jeg har hentet deler av flettemønsteret fra den genseren jeg holder på med til Gubbelille. Garnet er en god del tykkere, er blanding av acryl og ull og heter Banco. Vet ikke om det produseres mer, men jeg har "arvet" en god del av det fra mamma. Med såpass tykt garn og pinner nr 4 og 4,5 går det fort å strikke.

Garnkjøp og nissefest.

I går tok vi oss en bytur, jentene og jeg. Nå er all julematen i hus, et par "i siste liten- julegaver" er ordnet og så klarte jeg ikke å motstå fristelsen: 4 nøster Alpakka som skal bli løshalser etter hvert. Jeg har aldri prøvd å strikke med alpakka- jeg har faktisk bare ett eneste nøste fra før, og det har jeg fått. Så nå må jeg prøve og se om dette garnet virkelig er så fantastisk som det blir påstått.
Og når jeg likevel var innom garnpusheren, tok jeg med meg 12 nøster pt3. Jeg kommer ikke over hvor mykt og pusete dette garnet blir når det blir tovet. Jeg har allerede strikket fire par votter til Vesla og Junior av dette garnet, og de vil helst ikke bruke andre votter. Myke er de og varme er de, uansett hvor våte de er. Dette skal det bli både votter og luer av.
I dag har vi nissefest i heimen. For en herlig gjeng med smånisser jeg har. Junior har fått juleferie fra skolen, så han er med, han også. Og de tre nissejentene synes det er stor stas å ha "storebror" hjemme. Han er jo bare storebror til den ene, men alle tre kaller ham det. Seinere i dag blir det risengrynsgrøt, eventyret om snekker Andersen og nissen og masse nissesang.

mandag, desember 18, 2006

Nå begynner julestemninga å komme.

Den ultimate julestemninga har liksom uteblitt til nå i år, på grunn av mye mildvær og mangel på sne. Men i dag har alt dette lavet ned. Så nå kan det se ut til å bli hvit jul i år også. Jippi. Gubbelille og jeg brukte over en time i ettermiddag på å måke parkeringsplass og vei til inngangsdøra. Det var god trim, det, men jeg kjenner at bekkenløsningen sitter i enda, 4 år etter den siste fødselen. Det er nok en grunn til at jeg ikke ønsker meg flere barn.
Vesla og ett av dagbarna mine har laget nisser. Jeg synes de ble ganske så søte, jeg. Doruller, kreppapir, bomull, piperensere og en stooor dæsj med lim, og jentene var opptatt i lang tid.
I dag har jeg bakt brød, og jentene har laget pepperkakehjerter. Da de ikke orket å lage flere, hadde jeg enda igjen en god del pepperkakedeig, men jeg klarer ikke å stå og kjevle den ut i kveld, så det får bli til i morgen. Marion har ymtet frempå om en liten pepperkakebakestund i morgen- og jeg synes det er morsomt at 18- åringen fremdeles vil bake pepperkaker til jul sammen med mamman sin.
Litt strikkerier får jeg tid til i disse vaske- og baketider. Her er et par sokker til Marion, strikket i Smart på pinne nr. 3,5.
Og til slutt i dag: Julesokker til meg selv. Strikket i Superwash og Funny på pinne nr. 3,5. Åff kårs.

Ellers begynner genseren til Gubbelille å ta form- jeg skal snart dele bolen i to til for- og bakstykke, men jeg gidder ikke å vise bilde av arbeidet enda. Jeg venter til den er helt ferdig, tenker jeg. Alt det andre jeg har på pinnene ligger på vent nå, siden jeg stresser med å bli ferdig til jul. Ikke for det, det har vel ingen hensikt å stresse- jula kommer uansett, den. Det er bare det at det er så mange ting som "må" gjøres før jul- ting som jeg er vant til hjemmefra, og som jeg har tatt med meg videre.

I morgen kommer Gubbelilles bror med fly fra Oslo. Han skal være her noen dager før jul, før han setter nesa mot plassen hvor han og Gubbelille har vokst opp, Øksfjord. Han skal feire jul sammen med svigermor og samboeren hennes. Men først skal han altså være her hos oss noen dager, og ungene gleder seg til onkel kommer. Spesielt Vesla er veldig glad i onkelen sin. Junior er litt sær sånn, han favoriserer ingen, og er like glad uansett hvem som kommer på besøk. Så lenge han får vise frem vitenskapsbøkene sine og holde avhandlinger om vulkaner og verdens hovedsteder, så er han fornøyd. Junior er snart 7 år, og har en brennende interesse for naturvitenskap, historie og geografi. Og med en tanke fotografisk hukommelse, så er han som et levende oppslagsverk.

onsdag, desember 13, 2006

Luciafeiring i heimen.



Se, så vakre Luciaterner. Vi har feiret Luciadagen, og det var to stolte terner som høytidelig kom skridende inn i vårt mørke hus i dag. Da lysgangen og sangen var unnagjort, ble det boller og saft på kjøkkenet hos mamma/dagmamma. Siden ingen av jentene er særlig begeistret for rosiner, bestemte vi oss for å lage boller istedenfor. Og Luciadagen er behørig feiret selv uten lussekatter.

Grytekluter.



Dette blir det absolutt siste paret med gryte kluter i denne utførelsen på lang tid. Nå nekter jeg å hekle flere slike. Til sammen har det blitt 12 par. 3120 staver, 298 luftmasker, 48 kjedemasker og 540 fastmasker pr. par sier vel sitt. Båååååring!!!

tirsdag, desember 12, 2006

Julegaver.


Her er årets haug med julegaver som skal sendes til venner og familie rundt om i det ganske land. 2 er kjøpt ferdig, resten har jeg laget selv. Jeg har brukt noen timer nå i kveld på å pakke inn alt sammen, og i morgen sendes de av gårde med Posten. For en gangs skyld ikke i siste liten innenfor fristen.

Sportsgarn



Jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke dette til.... men en tur innom Europris for å kjøpe litt snop resulterte i 25 nøster Sportsgarn. En bukett i glade farger ble det i hvert fall, selv om jeg egentlig ikke hadde behov for å kjøpe noe garn nå. Men ka farsken, garnet spiser ikke noe, så det kan godt ligge å vente litt. Og foreløpig har jeg ikke plassmangel. Jeg har forresten fått bestillinger på to vesker som jeg har lovet skal være klar i løpet av vinteren, og Sportsgarnet er jo tovbart, så....kanskje det blir vesker av det.

Dagens jobb.



I dag har jeg og jentene bakt boller. Her ligger 64 boller til avkjøling. De 6 som mangler er prøvesmakt underveis. Mmmmm....










Bryllupsdag.

I dag har mine foreldre bryllupsdag, og vi her i Alta gratulerer så mye. Mamma og pappa gav hverandre sitt ja og lovde hverandre å bli til døden skiller dem, i Sekkemo kirke den 12.12.64. Det er 43 år siden, og jeg synes det står respekt av det. 5 av 7 barn har vokst opp og gården har de drevet helt til pappa gikk av med pensjon for to år siden. I dag skranter helsa på dem begge, og vi er glad for hver dag vi får ha dem hos oss. Æ e så glad i mamman og pappan min!!

søndag, desember 10, 2006

Jeg er i gang igjen.

Innimellom julevask og baking så har jeg gjort litt annet også. Her er et par firkanttøfler som har vært ferdig en god stund. Det var bare de nålefiltede hjertene til pynt som manglet, og det har jeg fikset i dag. Tøflene er strikket i vamsegarn, og tovet to ganger. Da ble de passe store.

Disse to psykedeliske sitteunderlagene var seige å få ferdige. Da strikkingen var unnagjort, var resten en grei jobb, og i dag har jeg nålefiltet pynt på. Strikket i Iglo, og tovet på 40 grader. Pynten er av rester av diverse ullgarn.

lørdag, desember 09, 2006

Bursdag i huset.

Vesla fyller fire år i dag, og er behørig feiret med kake, brus, snop og pakker. Her er mitt første forsøk på bamsekake... er ikke fornøyd i det hele tatt, men Vesla synes kaken var så søt at hun ikke ville spise av den. Gjestene forsynte seg imidlertid grådig av den, så god må den ha vært. Og det skulle bare mangle at den ikke ble god- jeg har tross alt brukt to timer på morgenkvisten med å pynte den. Jeg holdt flere ganger på å gi opp, og sette min lit til sjokoladekaken jeg bakte seint i går kveld. Men jeg vet i hvert fall til neste gang hvilke feil jeg IKKE skal gjøre- f. eks. lage for lite krem. Og formen må smøres veeeldig godt på forhånd- bamsen ble nemlig halshugget da den skulle ut av formen, men det er det ingen som ser. Det man ikke vet, har man ikke vondt av. Jeg vil helst ikke bli kjent som "bamsehalshuggeren" i familien :-).
Og her er bursdagsbarnet, ferdig pyntet før gjestene gjorde sitt inntog. Jeg må ærlig talt innrømme at hun er ikke like nystriglet lengre, etter tre timers lek med sine gode venninner. Og enda har vi voksenselskapet igjen. Farmor med samboer kommer, og Gubbelilles tante og onkel er underveis. Dessverre så er våre to små de eneste barna på Gubbelilles side av familien, så alle i denne generasjonen er voldsomt opptatt av våre to. Da Junior ble født i januar 2000, var han det første barnet som ble født i familien på 20 år, så alle var helt i hundre. Og det ble ikke likere da Vesla meldte sin ankomst 3 år senere. Gaver i alle størrelser vanker det både titt og ofte. Ikke for det, det er jo fint at barnas klesskap og lekehyller fylles opp med jevne mellomrom, men av og til kan det rett og slett bli for mye av det gode. Rommet deres ser ut som en leketøysbutikk....

Jeg gleder meg til ungene har kommet seg i seng i kveld. Da skal nemlig godstolen inntas, føttene skal hvile og jeg skal bare gjøre det jeg har mest lyst til: sløve foran tv'en. Gubbelille har telefonvakt i kveld, og i disse julebordstider er det nok en og annen som bestiller en tur med taxibuss. Så mest sannsynlig får jeg en stille og rolig kveld alene.

onsdag, desember 06, 2006

Brødbakst og kopptuer.

Her er det jeg har klart å få ferdig de siste dagene- to kopptuer i Tuva, en omgang rett-vrang og en omgang rett. Ikke mye å skryte av, men håndarbeidslysten min er på et lavmål for tiden.
Men jeg har bakt brød i dag, og nå ligger disse på kjøkkenbenken til avkjøling. Og jeg har vasket i dag, så nå lukter det grønnsåpe her. Jeg gleder meg til lysten på strikking kommer tilbake, for jeg har jo så mange prosjekter på gang, og innerst inne synes jeg det er det mer moro med håndarbeid enn vasking og baking.

tirsdag, desember 05, 2006

Uff...

Jeg har visst tørke for tiden. Har ikke lyst til å gjøre ferdig noe av det jeg holder på med. Og begynner hele tiden på nye ting som ikke blir ferdig. Dette er trasig, rett og slett. Så nå tror jeg at jeg tar meg et par dagers strikke- og heklepause og gjør unna siste rest av julebakst i stedet.

Det gjør det ikke lettere at Vesla er syk om dagen. Feber, snørr og tårer hele dagen. Og hun sover urolig om natta, så dermed blir det ikke mye søvn på meg heller. Junior har på sin side hatt diare de siste dagene, så det har vært en del kles- og sengetøyvask. Men han er nå på bedringens vei, heldigvis. Og Gubbelille kom hjem fra jobb i dag og trodde han hadde fått seg en bihulebetennelse, så nå sitter han på legevakta og venter på penicilin. *Sukk* Kanskje jeg bare skal tusle slukøret til sengs, og sove mens jeg kan.....og håpe på bedre dager i vente.