søndag, mars 29, 2009

Løshals til å bli glad av.

100 gram Raggi fra Jarbo i glade farger? Hva kan man bruke det til? Jeg hadde ikke lyst til å strikke raggsokker av det... bortkastet med sånne farger på beina...inni tykke vintersko.... Så etter en del funderinger ble det en løshals. Liggende flatt på bordet ser den underlig ut....

...men rundt halsen min passet den fortreffelig. Jeg har brettet den dobbel, og den sitter som et skudd. Oppskrift på denne finnes ikke andre steder enn i hodet mitt, og som vanlig har jeg ikke husket å skrive ned noe underveis....
I alle fall har jeg brukt ganske nøyaktig 100 gram Raggi, pinner nr 5,5 og to kvelder foran tv'en mens Gubbelille har vært på jobb.
Halsen er strikket sånn: Først la jeg opp 36 masker og strikket en vrangbordlignende remse slik: Omg. 1. 3r, 1vr. Omg. 2. 2r, 1vr, 1r. Gjenta disse to omgangene til arbeidet er såpass langt at man kan få det trukket over hodet når man har sydd kortsidene sammen sånn at det danner en ring. Jeg heklet kortsidene sammen for å unngå å klippe av tråden :-). Er jo ikke så glad i å feste tråder. Den siste fastmasken fra sammenheklingen danner så den første masken når man begynner å hekle opp masker langs nedkanten av "ringen". Jeg heklet opp 100 masker og begynte så å strikke rundt, samtidig som jeg økte 8 masker på 4 steder, annen hver omgang. Se for deg en raglanfelling, så skjønner du hvor jeg har økt:-). Så strikket jeg til jeg hadde nok garn igjen til avfelling. Hvis man ikke vil ha den øverste delen så høy, er det bare å legge opp færre masker i begynnelsen, men pass på at maskeantallet er delelig med 4.

fredag, mars 27, 2009

Nest siste samling...

...er unnagjort, og endelig fikk vi et tema hvor jeg faktisk kan noe fra før. Tekstil og toving. Det er ikke det at jeg ikke har noe å lære innenfor disse emnene... det har jeg absolutt. Men spesielt ull og toving er noe jeg føler meg ganske trygg på. Som alle andre emner vi har vært innom, er det også her mange forskjellige teknikker vi skal prøve oss på før vi begynner med den endelige innleveringsoppgaven. De siste dagene har jeg sydd prøvelapper for å prøve de forskjellige teknikkene når det gjelder applikasjoner og quilting, og jeg har tovet prøvelapper for å prøve ut de forskjellige teknikkene for å lage motiver i tovingen. Og endelig har jeg fått anledning til å prøve nunofilting. Kjempegøy, men tungt arbeid.

Disse prøvelappene skal være til hjelp når jeg skal planlegge arbeidet med innleveringsoppgavene. Vi har fått en oppgave i tekstil og søm og en i toving. Begge oppgavene går ut på at vi skal lage bilder. I tekstil/søm- oppgaven skal vi bruke det materialcollaget vi hadde til innlevering denne samlinga, og lage et applikert bilde ut fra det. Tovingsoppgaven går ut på at vi skal ta utgangspunkt i et postkort/ fotografi eller noe lignende, bruke noen av de teknikkene vi har lært, og lage et bilde ut fra det. Disse oppgavene må jeg nok bruke litt tid på å tenke... Hva og hvordan? Her nytter det liksom ikke å ta en ulldott og starte med tovingen for så å "se hva det blir av det".... Her må det planlegges fra begynnelse til slutt.

mandag, mars 23, 2009

Ferdig.

Skjerfet er ferdig. Det er blokket, og jeg har satt på frynser. Jeg synes det ble riktig så lekkert, jeg. Gult er en farge som får meg i godt humør, og det passet meg fortreffelig å strikke med gult nå. Jeg er en person som blir påvirket av fargene i omgivelsene mine. Jeg kan f. eks. ikke sove i et rom med røde vegger... da blir jeg aggresiv på dagtid. Jeg har innredet stua med mye grønt. Det er en beroligende farge... og gult er oppkvikkende og får meg i godt humør.

Her er nærbilde av frynsene i endene. I hver av trådendene har jeg festet ei lita ravfarget glassperle. Det satte en ekstra liten piff på skjerfet. Skjerfet skal bli en julegave til ei dame jeg kjenner...jeg vet hun liker fargen, og hun liker å pynte seg med skjerf når hun skal være fin.

Skjerfet er strikket av 4 nøster Brilla på pinne nr 3,5. Det ble 170 cm langt + frynser. Mens jeg ventet på at skjerfet skulle bli ferdig blokket, strikket jeg en vaskeklut. Garnet er Punto Color og pinne nr 3, 5 ble brukt her også. Punto egner seg godt til vaskekluter... Denne er til bruk på badet, og for å se forskjell fra kjøkkenklutene, lager jeg alltid ei hempe på de klutene som er beregnet til bruk i badekaret. Ungene elsker disse hjemmestrikka vaskeklutene.


Nå har jeg egentlig ikke noe som jeg bare strikke, men jeg vet jo at det ligger et par prosjekter i strikkekurven og flirer til meg.... usj... Jada, jada...jeg vet at dere er der, men dere frister bare ikke.... jeg klarer ikke å tvinge meg selv til å gjøre det ferdig. Om ikke annet, så har jeg en hel kasse med bomullsgarn jeg kan strikke kluter av. Hah!

onsdag, mars 18, 2009

Jeg koser meg...

..med dette strikketøyet. Nå har jeg strikket opp ett av fire nøster Brilla, og skjerfet er blitt 42 cm langt. Mønsteret begynner å sitte i fingrene nå, utrolig nok. Kantene blir noenlunde jevne, men jeg må nok blokke herligheten når jeg er ferdig .

Sånn ellers går jeg bare å svever i dag. Avregninga på skatten kom i posten i dag. For første gang siden vi fikk felles barn, Gubbelille og jeg, har vi begge to gått i pluss. Og det passer jo bra å få utbetalt nærmere 20 000 i juni når vi er nødt til å bruke over halvparten av feriepengene nå. Vår kjære Volvo 850 begynte å fuske, og etter en del diagnostisering her og der, ble det fastslått at noen ventiler var gåen... Verkstedsregninga kommer på mellom 15 og 20 000, og eneste mulighet for å få bilen på veien igjen, er å bruke av feriepotten. Vi regnet med at det ble en kraftig amputert ferie i år, men når Jens og Kristin så i nåde til oss så stod jubelen i taket i dag. Ferien er berget. Det blir både Riddu Riddu og Fauske/Bodø på oss til sommeren. :-)

tirsdag, mars 17, 2009

Hullmønster på engelsk.

Jeg har startet på nok et prøveprosjekt. I aprilnummeret av Simply knitting kom jeg over dette mønsteret- Seashells. Foreløpig prøver jeg bare om jeg får det til...mønsteret går over 8 omganger, og jeg har en mistanke om at det blir for mange til at jeg klarer å få mønsteret til å sitte i fingrene sånn at jeg klarer meg uten å sitte med nesa i bladet mens jeg strikker.

Men det blir jo steike fint, da. Jeg lurer litt på om jeg klarer å få sidene såpass pene og jevne at jeg kan strikke et pynteskjerf i dette mønsteret... blokkes må det i hvert fall- hvis jeg bestemmer meg for å strikke skjerf, da.... *funderer videre mens jeg strikker*


mandag, mars 16, 2009

Æææææh....

... Forsettet mitt om å gjøre ferdig to ting...det gikk rett vest, det... Når man vet at man har liggende deeeilig Mirasol Miski- garn og nye fargerike strikkepinner som skriker etter å prøves, så går det sånn som dette:

I stedet for å gjøre ferdig det som venter, har jeg lurt meg til å kose meg med å strikke meg et skjerf av det myyke garnet mitt. Mønsteret fant jeg i marsnummeret av Simply Knitting og det heter Small Lace Rib. De nye fargerike pinnene mine vet jeg imidlertid ikke hva jeg skal synes om...muligens er det bare de tykke pinnene (6 mm), men jeg syntes de kjentes tunge ut. Jeg føler ikke noen umiddelbar trang til å bytte ut mine elskede bambuspinner, i alle fall. Må kanskje prøve pinner i litt tynnere varianter for å oppdage hva som er så spesielt med disse... Eller kanskje jeg ikke skal friste skjebnen mer enn jeg allerede har gjort? Skjerfet er i alle fall tykt, mykt og deilig. Det måler 130 cm og det gikk med 3 hesper. *kose, kjenne og klappe på*

torsdag, mars 12, 2009

Pågående arbeider og en utfordring.

En av tre er ferdig strikket. Trådene er festet og puta mi er sammensydd i sidene. Nå skal den en tur i vaskemaskinen...

Nå strever jeg med å bestemme meg for om jeg skal gjøre ferdig tunikaen til Vesla eller om jeg skal fortsette med genseren i det ufyselige garnet....

Jeg har fått en utfordring fra Stubbetufsa. (Jeg finner ikke ut hvordan jeg lager en link til bloggen hennes annet enn ved å skrive hele bloggadressen, så her er den: http://stubbetufsa.blogspot.com/ )

Utfordringen fra Stubbetufsa er som følger: Fortell 6 positive ting om deg selv. Hmmm... det med å skryte av seg selv er jo litt vanskelig, så å finne 6 positive ting med meg selv strever jeg litt med.... Men jeg får forsøke, i alle fall.

1. Jeg har en god porsjon med humor og selvironi. Uten galgenhumoren min og evnen til å se det latterlige i enhver situasjon, tror jeg ikke jeg hadde vært der jeg er i dag.

2. Jeg er åpen og direkte, og jeg kaller en spade for en spade. Får jeg et ærlig spørsmål, så gir jeg et ærlig svar.

3. Jeg har ADHD. Ja, jeg ser på det som noe positivt. Uten hyperaktiviteten i hodet mitt ville jeg nemlig ikke vært det kreative og skapende mennesket jeg er. Uten bokstavene mine hadde jeg ikke hatt bruk for humøret mitt og selvironien min...jeg ville ikke vært den vimsa som jeg tross alt liker å være:-).

4. Jeg elsker familien min over alt på jorda. Hvis jeg kan gjøre hverdagen lettere for dem, så gjør jeg det. Og jeg ville gått gjennom ild og vann for de jeg er glad i.

5. Jeg klarer ikke å avslutte dagen med ufred i huset. Hvis kvelden kommer og noen i huset er uvenner, så gjør jeg hva som helst for å gjøre opp før jeg legger meg.

6. I det store og hele prøver jeg å være en positiv person. Jeg har opplevd så mange nedturer i livet mitt, og vet hvor vanskelig det kan være når alt ser svart ut. Og jeg har selv følt på kroppen hvor godt det da er å få et vennlig blikk, et smil og en liten oppmuntring... Jeg er fornøyd om jeg klarer å gi det tilbake hvis jeg vet at en venn har det vanskelig. Det er så lite som skal til for å gjøre en annens svarte dag litt lysere.

Mine 6 positive ting om meg selv ble kanskje litt personlige, og nå har jeg sittet her og lest gjennom dem gang på gang.... og lurt litt på om jeg virkelig skal poste dette innlegget, eller om jeg bare skal slette alt og begynne på nytt... skitt au, jeg lar det stå. Jeg står for det jeg har skrevet, jeg...

Hvem skal jeg gi utfordringen videre til? Ta den, den som vil ha den:-).....

onsdag, mars 11, 2009

I dag....

...prioriterer jeg husarbeid. Jeg vasker klær, tørker støv, skifter på sengene, rydder og vasker. Men innimellom må jeg bare snoke litt i hobbyavdelingen. Vesla er invitert i bursdag i ettermiddag, så jeg har laget et kort til ei jente som fyller 7. Motivet er et glansbilde, og kombinert med selvklebende bokstaver, glitterlim og bakgrunn av et slags tynt, gjennomsiktig papir ble det ikke så dumt....

Og innimellom klesvasken maler jeg litt. Disse motivene har jeg tegnet selv.

Nå må jeg innrømme at jeg begynner å bli litt lei av maling, men jeg skal gjøre meg ferdig med de siste 4 eskene før jeg pakker bort maling og decoupagelim for ei stund. Strikkelysten tar seg opp og jeg har noen nye prosjekter under bearbeiding i hodet. Men først skal jeg gjøre ferdig noen av de påbegynte....Jeg har en tunika som mangler kanter rundt hals og ermehull og noen broderte blomster som pynt. Jeg har ei pute som jeg har 10 riller igjen å strikke, samt sammensying og toving, og jeg har en genser i et ufyselig garn som jeg bare har to halve ermer igjen på.... Disse tre skal gjøres ferdig før jeg begynner på noe nytt.

tirsdag, mars 10, 2009

En dag fylt med farger.

Jeg føler meg i et fargerikt humør for tiden. Farger er viktig i livet mitt. Jeg elsker å sette sammen fine fargekombinasjoner og få farger til å harmonere sammen.... I dag syntes jeg at jeg fortjente denne buketten. Ett nøste Raggi fra Jarbo, ett nøste Punto Color, to nøster Kitten og fire nøster Brilla i en aldeles herlig knallgul farge. Brillagarnet var til nedsatt pris på grunn av utgående farger, og jeg håper disse fire nøstene holder til et lite sjal...jeg får nemlig ikke tak i flere av samme farge... Jeg har planer for resten av garnet også...


Oppå alt garnet ligger det noe jeg bare vet at jeg kommer til å angre på å ha kjøpt. Ett sett med langpinner....Knit Picks...fra Du Store Alpakka...tenk om jeg blir frelst, jeg også.... Jeg har jo ikke nådd å bytte ut alle plast og metallpinnene mine med bambus...og så kommer det ei ny "greie" som gjør meg tullerusk.... Men jeg måtte ha langpinner i str 6, og butikken hadde ikke bambuspinner....plast kjøper jeg uansett ikke...så da var dette eneste alternativet. Men de er jo riktig så fargerike, da...:-)


Vesla skal i bursdag i morgen, og hun ville gjerne gi en av hjertesponeskene i bursdagsgave. Jeg fant frem en udekorert eske, en prinsesseserviett og decoupagelim og tryllet frem en skikkelig prinsesseboks. Oppi ligger det noen Diddlesting- Diddle er visst veldig populært blandt jentene for tiden.... Og med ei rød silkesløyfe rundt boksen, blir nok dette en spesiell bursdagsgave.

Til slutt i dag har jeg lyst til å dele et dikt med dere. Dette diktet dumpet ned i innboksen min i formiddag... Og det slo meg hvor beskrivende det var for livet mitt for tiden.


NY DAG
Jeg har fått en vakker gave,
-en ny dag som kun er min.
Det er opp til meg å velge,
hva jeg bruker gaven til.
Dagen står der i min dørsprekk,
venter på å komme inn.
Fulle av blanke,rene sider
med all verdens farger til.

Hvordan kan jeg best utnytte
denne gaven jeg har fått?
Jeg må velge varme farger!
IKKE farge arket grått!

Jeg vil bruke dagens timer
til å være positiv!
Glede mennesker jeg møter,
gi oppmuntring og et smil.
Uansett så må jeg huske
at når dagen er forbi,
har de ting jeg sa og gjorde
tråkket opp en liten sti.
Det er opp til meg å styre
hvor den stien fører hen.
Ønsket er at du som ser den,
kan se sporet av en venn!
Ha en fin dag videre.

mandag, mars 09, 2009

Flere bokser....

Maleiveren har visst tatt helt overhånd her hos meg. I helga har jeg dekorert 4 nye bokser, 3 med malte motiv og en med decoupagemotiv. Gubbelille har hatt arbeidshelg, så det er kjekt å ha noen hobbyer å velge mellom når man sitter aleine stort sett hele helga....


Puta jeg holder på å strikke vokser litt etter litt... jeg har ca 48 riller igjen å strikke, sammensying og toving i maskinen. Så skal jeg nålefilte litt dekor på den, og tove den forsiktig for hånd etterpå. Jeg er spent på resultatet.

fredag, mars 06, 2009

Snart helg.

Da har jeg blokket havskumskjerfet, og resultatet ble bedre. Myyyye bedre. Nå er jeg jo nesten fornøyd med det, og kan være bekjent over å gi det bort og si at jeg har strikket det selv. Når jeg tenker meg om, så er det faktisk første gangen jeg har blokket noe jeg har strikket....

Men det ble fint, ikke sant? Neste bilde viser nærbilde av mønsteret. Det lille fillekameraet mitt klarte jo selvsagt heller ikke denne gangen å vise den riktige fargen... Rødt er umulig å fotografere med kameraet mitt... det blir bestandig mer orange enn det i virkeligheten er. Skjerfet har en nydelig og klar rødfarge. Jeg ønsker meg et skikkelig kamera, men økonomien vår tillater ikke sånne utskeielser nå...

Hullmønster på engelsk har aldri vært min sterke side, så egentlig er jeg litt stolt av dette. For to år siden hadde jeg ikke mulighet for å strikke etter engelske mønstre overhodet. Jeg klarte ikke å forstå det som stod i oppskriften. Etter at jeg begynte på ADHD- medisinene åpnet det seg en ny verden seg for meg. En verden full av muligheter og inspirasjon.... Jeg klarer å konsentrere meg om å lese oppskriften, oversette til norsk og strikke samtidig. De tre tingene var umulig å få til før, og jeg ga opp før jeg egentlig fikk begynt.

Mens jeg ventet på at skjerfet skulle bli ferdig, satte jeg meg ned med hobbylakken og eskene jeg kjøpte tidligere i uka. Noen skal dekoreres med hobbylakk og noen skal få decoupagedekor. Jeg tror sannelig jeg venter på våren, jeg, for det ble mye lyse, vårlige farger på eskene:-)


Og så malte jeg et porselenskrus mens grunningen på boksene tørket. Motivet er det samme som på "Velkommen"- skiltet i tre i et tidligere innlegg.

Jeg har begynt på et nytt strikkeprosjekt. Torsdag kveld er tv- kveld hos oss. Criminal mind og Numbers er ukas høydepunkt på tv- fronten for min del. Så rillestrikk passer godt når øynene er rettet mot tv'en, og i går kveld fikk jeg en god start på dette egentlig kjedelige prosjektet. Det skal bli ei pute, og den skal toves. Fint prosjekt for å få brukt opp litt av de to plastkassene jeg har med Sport- garn fra Europris. Disse to fargene har jeg ganske mye av, og det er ikke usannsynlig at det etter hvert blir en tovet løper også. Jeg får se hvor lei jeg er av rillestrikk når puta er ferdig :-). Ha en riktig god helg, alle sammen.




onsdag, mars 04, 2009

Trallalalala....

Jeg er fornøyd i dag. Se bare på alt dette herlige hobbysammensuriumet her. Det er mitt. Håndlaget papir, bladgull, lerret og sjablonger, kartongesker og sponesker, hobbylakk og pensler.... og tre deilige hesper Miski fra Mirasol i en nydelig mørk rødlilla farge. Gjett om jeg gleder meg til å sette pinnene mine i det...

Jeg fikk forresten spørsmål fra Hanne om vask av malte porselenskrus. Den porselensmalingen jeg bruker heter Porcelaine 150. Malingen skal tørke i 24 timer, og deretter herdes i stekeovnen på 150 grader i 35 minutter. Etterpå er tingene vaskbare i oppvaskmaskin. Personlig tar jeg ikke sjansen på maskinvask av de krusene jeg har malt selv...jeg vasker dem for hånd. Men bruksanvisningen av både malingen og tusjene sier at den tåler maskinvask. Så tar du sjansen, så gi meg et lite hint om resultatet;-).

Havskum.

Havskumskjerfet er ferdig. Og nå lurer jeg på om jeg kanskje burde blokke det.... Synes det ser så krøllete ut.... for å bruke et nordnorsk uttrykk, så ser det læbbjat ut.... Mønsteret kommer dårlig frem synes jeg. Meningen var ar min mamma skulle få dette i bursdagsgave, men siden jeg ikke føler meg helt fortrolig med resultatet sånn som det er, så vet jeg sannelig ikke...
Anyway...skjerfet er strikket av 2 nøster Kitten mohair på pinner nr 4,5. Jeg må tenke litt på den der blokkingen før jeg bestemmer meg....

tirsdag, mars 03, 2009

Mer småtterier.

Det går i småting for tiden. I dag har jeg malt et krus. Motivet med forelskede fisker fant jeg i ei av mine mange hobbybøker. Malt på porselenskrus med Porcelaine 150- porselensmaling på tusj. Den er mye enklere å bruke enn malingen i bokser.

Dette var pirkearbeid. Tynn pensel og hobbylakk. Motivet er også her hentet fra ei hobbybok om maling på tre. Jeg kommer nok til å bruke dette motivet på et krus også, for jeg syntes det var så søtt :-)
Og den siste sponeska er malt og dekorert med hobbylakk. Mye pirk med denne også....

Nå er lageret mitt med ting å male på tomt! 7 hvite porselenskrus er alt som står igjen.... Så nå må jeg finne på noe annet til jeg kommer over passelige treartikler til en passelig pris.... Kanskje symaskinen skal få virke litt igjen?


mandag, mars 02, 2009

Kosedag.

Jeg har hatt en kosedag i heimen etter sykdomsherjingene før og i helga. Det var jo ikke bare jeg som var i dårlig form....Men nå er alle friske og raske igjen, og med ungene på skolen og Gubbelille på jobb rådde jeg grunnen helt på egenhånd... I helga begynte jeg på dette skjerfet i Kitten mohair. Jeg tror mønsteret heter Havskum på norsk, men jeg fant det i siste nummer av Simply Knitting. Så jeg startet dagen med å strikke noen cm på det. Det ble etter hvert litt kjedelig....

...så jeg fant ut at jeg skulle ta løs med litt juleforberedelser...og jeg hadde jo masse saker som var ferdig grunnet og klar for diverse motiver. Så nissene i snehaugen så dagens lys...
...etterfulgt av et porselenskrus med blomsterbord langs kanten....

.... og to retrokrus i glade farger.....

....og tre sponesker dekorert med både decoupage og hobbylakk.....

...og til slutt ei pappeske til ei lita prinsesse jeg kjenner....ei som ikke liker rosa lengre...:-)

Vesla så langt etter denne boksen da hun kom hjem fra skolen. Grønn, med bilde av både Askepott, Belle og Snehvit på .... Øynene hennes sa mer enn 1000 ord kunne gjort akkurat der og da...mammahjertet smeltet, og det har bestemt at en dag Vesla fortjener det så blir boksen hennes. Den passer fint til oppbevaring av ei 6 år gammel prinsesses prinsesseting.....
Den siste sponeska er under bearbeiding med hobbylakk, men nå begynner øynene mine å ta kvelden for i dag. Så den får jeg gjøre ferdig i morgen.... Selv om jeg koser meg med malingen, så trenger jeg jo søvn også. I morgen er det nok en dag, og jeg finner nok noe kos å fylle den med... Nattinatti ;-)