tirsdag, april 21, 2009

Puh!!

Etter en durabelig innsats de siste dagene, er jeg endelig i mål med det som skal være ferdig til siste samling... Sånn ble veggteppet mitt til slutt:

Alt i alt er jeg fornøyd med det, til tross for noen små skjønnhetsfeil her og der. Det jeg tidligere har sydd, har jeg brukt ferdig lagede mønster og beskrivelser til, men her måtte jeg selv lage arbeidsbeskrivelsen... Så jeg har vært nødt til å tenke nøye gjennom hvordan jeg skulle gjøre det for at det skulle bli riktig.

Det tova veggteppet har fått perlene som manglet, og jeg har sydd en løpegang på baksiden, tredd en tynn bambuspinne gjennom og laget en snor av tvunnet ullgarn til å henge det opp på veggen med.


Nå er jeg ferdig med alle de praktiske oppgavene dette studieåret, og her er alt samlet på ett brett. Torsdag og fredag skal klassen ha kunstutstilling på høyskolen, så i morgen må jeg pakke alt pent ned i kasser og ta det med på skolen. Det blir litt av et styr med å ordne utstillingen. Vi blir å bruke det meste av dagen i morgen til det. Så håper vi at utstillingen blir godt besøkt, sånn at vi får vist frem det vi har jobbet med hele året. Lokalavisene, lokalradioen og TV Nord er invitert til å komme og lage reportasjer fra utstillingen...
Jeg mangler forresten en oppgave på bildet. Det er et digitalt collage hvor jeg har brukt Photoshop til å sette sammen bilder og tekst til en plakat. Den oppgaven ligger på en minnepinne som jeg må ha med meg på høyskolen i morgen sånn at jeg får printet det ut i A3- format. Skriveren jeg har her hjemme takler ikke sånne oppgaver....
Nå akter jeg å ta meg en aldri så liten pust i bakken, for de siste dagene har vært stressende, og de neste tre blir ikke noe bedre.... Så resten av kvelden skal tilbringes i godstolen med senkede skuldre og et aldri så lite strikketøy :-) Det synes jeg at jeg fortjener.

søndag, april 19, 2009

Hverdagen har innhentet oss....

...etter en flott påskeferie. Vi har hatt nydelig vær, og vært ute på skiturer, grillturer og turer i akebakken. Vi har vært på kino og på bowling, vi har hatt besøk av gode venner og vi har vært på besøk hos både mine og Gubbelilles foreldre. Nå holder jeg på med siste innspurt før eksamen...
Så langt er jeg kommet på innleveringsoppgaven i tekstil. Dette skal bli et bilde, og jeg har litt sammensying av for-, mellom- og bakstykke, sy lukkekant, lage oppheng og litt håndsying av mindre detaljer igjen.


Her er oppgaven i toving. Det som gjenstår her er å sy på noen perler og lage en opphengsanordning. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg skal løse det... skal jeg lage en løpegang øverst og bruke en trestokk som oppheng, eller skal jeg gjøre det enkelt for meg selv og bare sy på to plastringer i de øverste hjørnene? Valgets kvaler....



Og endelig er pynteputa mi ferdig tovet og nålefiltet. Jeg synes den ble riktig flott, jeg. Vesla elsker å kose med den mens hun ser på barne-tv... Den er strikket av Sport- garnet fra Europris.


tirsdag, april 07, 2009

Hjemmestrikka vaskekluter.


5 nye vaskekluter er ferdige. Jeg har strikket disse for å prøve ut forskjellige strukturmønstre som jeg muligens kommer til å bruke til større ting. Og så synes jo ungene at disse er morsomme å ha i badekaret. Garnet jeg har brukt her er Punto Color og jeg har vekslet litt mellom pinnestørrelsene 3,5 og 4. Punto er i utgangspunktet et litt vel dyrt garn å bruke til vaskekluter, men disse fant jeg i en tilbudskurv i garnbutikken. De skulle slutte å føre dette garnet, så det var satt ned til 10 kroner nøstet, 1/3 av vanlig pris. Så da rasker man jo med seg noen, da...:-)

søndag, april 05, 2009

Sokker i Regia Silk

Tilbake til tynne pinner igjen. Regia Silk på pinner nr 2,5 og egenkomponert mønster. Disse sitter perfekt på føttene mine... og så er de jo gule. Perfekt farge nå når det nærmer seg påske. Sokker av Regia Silk er noe av det mykeste og deiligste jeg kan ha på føttene mine, og det er jo godt å skjemme bort seg selv også av og til.