tirsdag, august 08, 2006

Gjenbruk.


I mammas saker er det mye rart. Hun vever matter, og tar derfor i mot søppelsekker med gamle klær til å klippe opp til mattefiller. I disse søppelsekkene befinner det seg ofte klesplagg som ikke egner seg til mattefiller- deriblandt gamle ullgensere. Noen av disse er blitt et "tenke-prosjekt" for meg. Det må da gå an å utnytte disse gamle ullgenserene til noe... De havnet i vaskemaskinen på 90 grader, ble mange størrelser mindre og kraftig tovet- og nå skal de bli til grytekluter, gryteunderlag, sitteunderlag, tøfler og masse annet rart. Det ligger flere søppelsekker hjemme hos mamma med gamle gensere, og med tid og stunder kommer de til å havne her hos meg. Må bare få brukt opp de jeg allerede har hentet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, ser spennende ut dette med gjenbruk av gamle ullgensere. Hva gjør du etter vasken? Klipper du bare genseren opp i biter, og ermene på genseren blir den brukbar til noe? Er det meste utslitte barnegensere? Er det også noen mariusgensere som er blitt tovet og hva ble det av de?

Hekledilla sa...

Etter vasken tørkes genserne flatt, og så er det bare å klippe. Det jeg har forsøkt meg på til nå, er voksne størrelser, og genserne bør ikke være for slitte. Mariusgensere har jeg ikke fått tak i enda. Det jeg har laget til nå er sitteunderlag og bordskånere. Jeg har kantet dem med store kantesting. Skal prøve å få tatt bilde av dem og legge inn i bloggen.

Anonym sa...

Gjenbruk av gamle ullgensere!
Kjempespennende!
Post masse bilder og beskrivelser av hva du gjør med og lager av alle genserne.
KAnskje du kan lage en post om hva mora di gjør med de andre klærne også?

Anonym sa...

Blitt noe mere genser gjennbruk i det siste?
Vil gjerne se masse bilder, også av prosessen ;-)