onsdag, oktober 04, 2006

Frostnatt.

I natt har vi hatt høstens første frostnatt. Bakken er dekket av hvitt rim, og minimumstemperaturen for i natt har vært -1,9 grader. Sånn ellers tegner det til å bli en fin dag med solskinn og gode greier.

I dag skal vi kjøre 50 mil. Vi skal til Mehamn og feire bursdag. Det er litt rart å tenke på at vi kjører så langt og vi forlater ikke vårt eget fylke. Setter vi oss i bilen og kjører 50 mil sørover, kommer vi til Narvik, sånn ca. Og da har vi vært innom hele tre fylker. Finnmark er et vidstrakt fylke, med store forskjeller natur- og klimamessig. Her i vestfylket er det grønt og frodig, uten de helt store ekstremitetene vinterstid, mens i østfylket er landskapet ofte karrig og steinete, og man vet aldri hva værgudene finner på.

Plassen vi skal reise til er et lite fiskevær på Nordkyn med tett opptil 1000 innbyggere. For å komme dit må man bruke Rv 888 Bekkarfjord- Hopseidet. Denne veien er kjent for å være stengt eller ha kolonnekjøring vinterstid. Derfor er det sjelden vi reiser dit på vinteren. Det er ikke så koselig å kjøre kolonne i tett snødrev med små barn i bilen. Så dette blir nok siste turen dit på ei stund. Herfra og ut kan man aldri være sikker på været.

Men uansett vær, jeg synes alltid det er koselig å komme til Mehamn. Jeg har bodd der i 10 år tidligere, og kjenner jo selvfølgelig masse mennesker der. Jeg har en søster og en bror som bor der, og har til sammen fem nevøer og nieser der. Junior har ei gudmor der- verdens beste forøvrig- og verdens beste venninne for min del. Og så har jeg verdens søteste gudsønn og hans to herlige brødre som også bor der. Marion har en pappa, ei bestemor og masse tanter, onkler og søskenbarn der. Så vi får nok å gjøre med tanke på alle som forventer besøk. Og vi gleder oss til å treffe alle sammen igjen.

Turen oppover bruker å ta 6 timer. Og siden jeg ikke har "lappen", så er det min kjære som må kjøre hele veien. Jeg skal strikke. Strikkeveska er pakket med tre nøster superwash som skal bli ullsokker til meg selv, et sjal som skal bli julegave til svigermor og litt annet småpusk som venter på å bli ferdig. I løpet av helga skal jeg sitte 12 timer i bil (for vi skal jo hjem igjen på søndag), og da kan det være greit å ha nok arbeid med seg.

Så nå tar jeg en fire dagers bloggpause, reiser av gårde på kosetur sammen med mine kjære og akter å ha det ustyrtelig morsomt- på ekte finnmarksvis- sammen med mange ekte finnmarkinger som jeg er utrolig glad i. Ha en god helg.

3 kommentarer:

LilleBlå sa...

Ønsker deg en riktig god helg, - og håper du får strikket masse på turen!
Skikkelig lange avstander man snakker om nordpå, man skulle kanskje huske det når man huffer seg for å kjøre en tur til Fosen (det er 10 mil) *fnise*

Angelita sa...

Hei vennen! Gleder meg vilt til dere kommer, rommet er vasket og klart, og guttene gleder seg også masse!
Kaffen er klar. :) klem fra Angelita

Inghild sa...

God tur!! 50 mil!! Det er jammen litt av en tur, her i Vestfold er vi vant med korte avstander :-)