onsdag, januar 03, 2007

Før juletreet høstes...

...og jula går på hodet ut av døra, vil jeg vise litt julepynt som jeg er veldig glad i. Juletreet vårt pyntes med en salig blanding av gammelt og nytt, kjøpt og hjemmelaget. Det første bildet er av et filthjerte somJunior har laget på julevekstedet på skolen. Han var veldig stolt da han kom hjem med det. Alt har han gjort selv, både klipt, sydd og fylt hjertet.
Disse duskene har ungene alltid vært glade i. Det henger 6 sånne rundt omkring på juletreet. Spesielt Vesla som liker glitter og stas, har et godt øye til disse.
Denne julekula har jeg fått med meg hjemmefra. Den er sikkert 40 år gammel, i hvert fall har den alltid hengt på juletreet der jeg har feiret jul. Den er laget av tynn, tynn tråd som er surret jevnt rundt ei kjerne av papp. På toppen er det festet kristorn til pynt. Grunnen til at jeg vet hva som er inni den, er at jeg har en gang hatt to stykker. En katt jeg en gang hadde fikk tak i den ene, og livet stod ikke til å redde for kula.
Kongle i gull, også en arv hjemmefra. Hvor gammel denne er, vet jeg ikke. Den har ikke alltid vært der, ergo må den ha kommet i hus etter at jeg ble så gammel at jeg klarer å huske tilbake.
Rødt og glitter. Denne har jeg selv kjøpt etter at jeg flytta hjemmefra. Den er ikke gammel eller spesiell på noe vis, men jeg liker det enkle uttrykket uten for mye dill-dall.
Juteengel. Mamma kjøpte slike da vi var små- og vi fikk hver sin, vi ungene. Jeg har tatt vare på min, og tatt den med meg. Den pryder juletreet hvert år, og glemmer vi denne engelen, så er det liksom noe som mangler.

I kveld skal jula pakkes sammen for denne gangen. Nå har hverdagen innhentet oss igjen. Jeg har hatt dagbarna mine her et par dager allerede, Gubbelille er begynt på jobb igjen etter en aldri så liten ferieuke og Junior og Marion dro av gårde til hver sin skoledag i morges. Det er godt å få de vante daglige rutinene på plass igjen.

1 kommentar:

Sylvia sa...

Ja, sånn julepynt har jeg også. Noe gammelt hjemmenifra, noe barna har laget, og litt sånn forskjellig.Vil ikke ha noe "mote-tre" det blir så upersonlig!!