tirsdag, februar 27, 2007

Alpakkasokker og litt til....

Jeg er ferdig med Marions alpakkasokker. Det var det femte paret på noen få dager, og nå er jeg så og si fri for alpakkagarn. Til dette paret gikk det med litt over ett nøste Silja og nesten ett nøste Alpakka.
Jeg har dristet meg til å prøve meg på ei engelsk sokkeoppskrift. Og jeg får det faktisk til. Med tynnere pinner og tynnere garn enn jeg er vant til. Det HAR sneket seg inn en feil i en av de første omgangene på mønsteret, men jeg nekter å rekke opp når jeg er kommet så godt i gang. Dette er bare en prøve, og hvis jeg noen gang blir ferdig, så skal jeg ha sokkene selv.
I lang tid har jeg surfet rundt på nettet og funnet masse fine sokker, men alle oppskriftene har vært på engelsk. På grunn av et handicap jeg har, så har det aldri vært aktuelt å prøve seg på engelske oppskrifter- til det har jeg hatt for lite tålmodighet og for liten konsentrasjonsevne. Jeg har rett og slett ikke klart å oversette oppskriftene til norsk på grunn av for mange ukjente uttrykk, og å strikke rett fra en engelsk oppskrift har vært uoverkommelig for meg. Jeg har prøvd mange ganger, men gitt opp før jeg har kommet i gang. Både oppskrift, garn og strikkepinner har fått gjennomgå for min frustrasjon over ikke å klare å tolke disse oppskriftene.
Mitt handicap heter ADHD, og denne diagnosen fikk jeg først i desember i fjor, 38 år gammel - etter en lang kamp med systemet, uvitende fastleger og en lang og grundig utredning og testing. I går fikk jeg endelig begynne på Ritalin, et sentralstimulerende middel som kan bedre konsentrasjonsevnen hos mennesker med ADHD- i tillegg til mange andre positive effekter..... og nå har en ny verden åpnet seg for meg. Jeg har klart i hvert fall dette mønsteret. Jippi!!! Kanskje det blir både jaywalker og andre mønstre etter hvert.

2 kommentarer:

Heklejenta sa...

Så flott du har kommet i gang med medisin. Har selv en sønn som bruker det samme, og han ble et nytt menneske og fikk et bedre liv med denne medisinen!

Sylvia sa...

Så bra at det ble konstantert en diagnose, hvis du har vært så urolig. Bare ikke mist kreativiteten din!
Tør du engelsk mønster?! Jeg får vel prøve en geng jeg også. Når du kan, kan jeg! Klem