lørdag, november 29, 2008

Ferdige innleveringsoppgaver.

Nå er endelig noen av keramikktingene klare. De er fremvist for læreren og jeg har fått "godkjent" på alt. Her er fatet mitt ferdig. Denne glasuren ble bare helt nydelig, synes jeg. Jeg falt for denne blågrønne fargen, og var ikke i tvil om valget. For at ikke dekoren skulle forsvinne under glasuren, la jeg flytende voks i de innrissede linjene før jeg dyppet fatet i glasur. Glasuren la seg derfor ikke ned i linjene og voksen brant bort i glasurbrannen. Jeg er godt fornøyd med fatet.

Dette er en tredelt vase. Den er laget av tre kremmerhus som er satt sammen og montert på en høy stett. Dekoren er risset inn med en skarp kniv. Jeg har brukt kobberoksyd i linjene, og en klar glasur over det hele. Så den lyse fargen er rett og slett fargen på leira jeg har brukt.


Og her er skulpturene mine. "Kystfeskarkjerringa" og "Klatretreet". Treet har jeg tenkt å bruke til å henge mindre smykker på- ringer, fotlenker og armbånd. Det er for lite til å kunne brukes til halskjeder og større ting.
I dag har vi vært en tur på høyskolen og satt på en glasurbrann til, så på mandag har jeg kanskje flere spennende ting å vise frem:-)


2 kommentarer:

mimouna sa...

Å, dette ble jo kjempebra! Likte spesielt godt fatet, blåfarge var nydelig. Og så lærte jeg noe nytt med den voksen. Smart!

Veldig kjekt å følge hele prosessen, det blir noe helt annet enn bare å se det ferdige produktet.

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra