torsdag, januar 08, 2009

Småting

Ja, da er jeg i gang igjen. Jeg har gjort ferdig en del ting jeg var blitt lei av på tampen av 2008, og brukt opp litt garn jeg har sett meg lei på. Og jeg har faktisk strikket noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle strikke noen gang. Hansker. Jeg har strikket hansker, og det var ikke så knotete som jeg hadde trodd, så jeg har faktisk lyst til å strikke flere par. Disse skal toves, så det blir nok ikke hansker til en voksen, dette. Jeg har brukt noe av det russiske garnet jeg fikk i julegave og pinner nr 4,5. Lua til høyre har jeg brukt jaywalker- mønsteret til og improvisert litt etter hvert. Strikket i muskat på pinner nr 3,5. To kluter i halvpatent har jeg også festet trådene på.

Her er noe som har voldt meg mye bryderi å få ferdig, men når man bare biter tennene sammen og går på med dødsforakt så.... To små trekantsjal, det ene strikket sideveis, det andre på langs. Garnet er ett av mine største impulskjøp noensinne. Big Ball...noe av det verste garnet jeg har strikket med. Jeg husker ikke lengre hva det består av, og banderolen er forsvunnet for lenge siden. Jeg strikket et skjerf av det og la det bort i påvente av å opparbeide meg mot til å fortsette...og det ble liggende. Det er umulig å beskrive følelsen jeg hadde mens jeg arbeidet med dette.... Men en ting er sikkert; jeg kommer aldri til å drasse mer av denne sorten i hus. Og av et nesten helt nøste restegarn ble det et par småsokker til Vesla. Regia soft, pinner nr 3.

Jeg har støpt såper. 500 gram såpemasse ble til 7 søte små såper. Lukter godt gjør de også:-).


Så har jeg tatt frem noen hvite porselenskrus og porselensmalingen min. Det er lenge siden jeg har holdt på med dette...for noen år siden malte jeg mye på porselen, og jeg var spent på om malingen var brukelig enda. Det var den. Sommerfuglkrusene blir lagt i julegaveeska til neste jul. Så jeg kan trygt si at jeg er i gang med julegaver igjen.Dette motivet synes jeg er knallmorsomt. Her har jeg brukt samme motivet på ei lita trefjøl og et krus. Det skal bli en gave til ei venninne som har "kugalskap". Altså, hun samler på ting som kan assosieres med kyr. Motivet har jeg funnet i ei bok jeg fikk fra Hobbyklubben for noen år siden; Maries maleverksted av Marie Andreassen, og hun har kalt det for "Vårkåte kuer". Treffende tittel på et morsomt motiv.
2 kommentarer:

moni sa...

Hehe stilig kumotiv :) Og slotte småting du har strikket, slik kommer jo alltid så godt med. Ikke dumt å begynne på julegaver allerede nå! :) Ha en videre fin dag!

Bittami sa...

Kreativitet, det har du:-) Og både krusene og fjøla var sååå vårlig, at jeg ble nesten yr av det:-)
Morsomt å kikke innom bloggen din!
Ha en fin dag videre:-)