onsdag, februar 25, 2009

Litt av hvert.

Siden sist har familien hatt vinterferie, og vi har vært en tur på besøk hos søsteren min i Mehamn. Nyhuset er stort og rommelig, og vi kosa oss der i 4 dager. I løpet av helga ble det selvfølgelig tid til et besøk hos Vibeke og guttene hennes...men til min store skrekk oppdaget jeg at jeg hadde jo ikke tatt strikketøyet mitt med. Dit drar man jo ikke uten noe å holde fingrene opptatt med mens man skravler. Men Vibeke er min tvillingsjel- på godt og vondt- og hun tryllet frem garn og pinner til et skjerf. Søsteren hennes hadde bruk for et varmt skjerf, og til dette enkle skjerfet i vrangbordstrikk gikk det med 3 nøster Misti- tror jeg det hette. Deilig garn å strikke med, så jeg må nok ta meg en tur til Kilden i løpet av den nærmeste tiden. Det tok meg under et døgn å strikke skjerfet på 170 cm, inkludert frynser.

På stedets COOP- butikk fant jeg tyyykt garn til lester. Det heter Ragg-strømpegarn og strikkes på pinner nr 5, og med disse muntre fargekombinasjonene klarte jeg ikke å gå forbi uten å ta med meg noen. 15 kroner nøstet er jo heller ikke så avskrekkende dyrt. De to nederste er allerede omformet til et par tykke og gode raggsokker til meg selv.

Og her ligger de sammen med et collage jeg har laget. Dette blir ganske sikkert innleveringen i dette emnet på skolen. Temaet vi fikk å jobbe ut fra, er "En drøm"- et ganske så vidt tema. Jeg har brukt et bilde av min eldste datter som er tatt på en tur vi en gang var på. Bildet av henne i enga med en blomsterkvast i hånda er et av mine beste turminner. Og innrammet av scrappepapir, silkeblomster, perler og annet scrappestuff i avstemte farger, ble dette collaget noe jeg er riktig fornøyd med.
Jeg kosa meg så mye med dette arbeidet at jeg har fylt spisebordet med esker i tykk kartong, sponesker, maling, decoupagelim, servietter og annet papir med fine motiver på, perler, scrappestuff og masse annet rart... og nå dekorerer jeg til den store gullmedaljen. Det er så kjekt å ha tingene for hånden når inspirasjonen og kreativiteten dukker opp, så nå er jeg glad for den store sjenken som er stappfull av alskens hobbyrariteter.

2 kommentarer:

Hanne sa...

Lekkert skjerf, og muntre og fine sokker!

Etter at jeg begynte å vanke inne på Hobbyboden og snoke i andres hobbyblogger har jeg gjenoppdaget gleden ved håndarbeid. Det er så morsomt! Kanskje jeg blir som deg etter hvert - at jeg ikke kan dra noe sted uten strikketøy?

Stubbetufsa sa...

De sokkan ble fine! Æ har gådd skeptisk forbi de nøstan, men det ser æ at æ kanskje sko prøve. Forresten, velkommen hjem fra vinterferie!