fredag, september 18, 2009

Tiden går fort....

...og nå er det høst i nord. Den siste tiden har jeg vært opptatt med å arbeide inn nye rutiner for både ungene og meg selv. Etter 10 uker med ferie og slaraffenliv, måtte vi brått hente oss inn og begynne på hverdagen igjen. Det innebar også skolebytte for ungene. Siden vi flyttet i begynnelsen av sommerferien, og flyttet ut av den skolekretsen vi har tilhørt tidligere, så måtte altså ungene begynne på en ny skole, noe som ikke gikk helt smertefritt... hverken for ungene eller meg. Nye omgivelser, nye venner, nye lærere, nye skoletider, nye regler, ny skolevei.... Masse nytt å forholde seg til for oss alle sammen. Men nå begynner ting å gå seg til, og både Vesla og Junior har som smått slått seg til ro. Og mammahjertet slår litt jevnere :-).

Selv er jeg begynt på skolen igjen. Kunst- og håndverk 2, et studie hvor vi skal innom færre emner, men gå dypere i materien på hvert enkelt materiale. Jeg stortrives og håper på å lære mye nytt. Foreløpig holder vi på med keramikk og trearbeide, og oppgaven vi skal løse virker spennende. Vi skal kombinere leire og treverk, og lage en postmodernistisk skulptur. Jeg er begynt å tegne skisser, finne materiale jeg skal bruke og prøve ut forskjellige overflatebehandlinger av både treet og leira. Så jeg er godt i gang.

På den private håndarbeidsfronten har jeg masse ideer, og jeg har fått tid til litt hobbysyssel på kveldene her hjemme. Jeg har blandt annet prøvd meg på kunststrikk. Denne lua har jeg strikket i Bomull Sport etter at jeg først prøvde meg på den lille duken under. Jeg tok utgangspunkt i oppskriften på duken, og brukte midtpartiet til toppen av lua. Så spant jeg videre og laget min egen vri på resten, og lue ble det av det.


Duken er strikket av Solberg 12/4 heklegarn på pinner nr 2,5, og er ca 30 cm i diameter. Kunststrikking gav mersmak, og jeg er i gang med duk nr 2.

Og her er et skjerf jeg har strikket av et bomullsgarn jeg plutselig ikke husker navnet på. Jeg fikk ei hespe av dette garnet i bursdagsgave, men jeg hadde problemer med å finne på noe å lage av det, så jeg gikk og kjøpte 2 til sånn at jeg fikk meg et mykt og deilig skjerf i en nydelig blåfarge.


Så har jeg sydd en løper etter AnnaKas mønster "Stjernedryss". Jeg har erstattet stjernene med hjerter for å prøve å få et litt annerledes uttrykk. Jeg har sydd to løpere med stjerner tidligere, og fant ut at det får være måte på hvor mange stjerneløpere jeg trenger :-) Denne ble jeg veldig godt fornøyd med, og jeg har planer om å lage spisebrikker og grytekluter i samme stilen.

Dette skjerfet er i utgangspunktet et eksperiment for å prøve garnet. Jeg hadde bruk for et enkelt og hodeløst håndarbeid, uten noe mikkmakk og mønster og mye tankevirksomhet. Duskene i endene satte en liten piff på et ellers kjedelig skjerf i glattstrikk.

Og nok et skjerf. Denne gangen i Brilla og pinner nr 4. Nå er jeg "litt" lei av å strikke skjerf... Så nå strikker jeg luer. I tillegg til den luen jeg har vist her, har jeg strikket 3 andre og holder på med den 4. Men luene er ikke fotografert enda, og to av dem er tatt i bruk av Vesla og mamman hennes :-). De er like med unntak av farger. Min er gul, mens Veslas er grønn, og hvis Gubbelille gidder å ta bilde av oss i luene, så blir de nok vist frem her, de også... etter hvert.

7 kommentarer:

sol sa...

Så mye flott du har laget! Ny skole er ikke så enkelt, godt det begynner å gå seg til. Ha en fin helg!

Stubbetufsa sa...

Det skjer mye i ditt liv nå, ser jeg! Det gikk bra med flyttinga? Ja, ny skole også, du har hatt litt å tanke på!
Men likevel har du fått tid til å skape! Jeg likte spesielt den hvite hua med blomst på toppen, utmerket produktutvikling!
Ha det fint!
Klem!

mimouna sa...

Bra at ting begynner å falle på plass for dere. Ikke bare enkelt å starte opp på nytt med alt mulig.

Høres ut som en spennende fordypning du er i gang med. Fikk nesten lyst til å bli student igjen, hehe...

Ønsker deg en god helg!

Gerd sa...

Kanskje vi ses inne på skolen, er også der av og til.... torsdager og fredager... ;))hilsen fra gerd

Stubbetufsa sa...

Hei, Hekledilla!
Jeg håper alt er bare bra med deg! Jeg ønsker deg ei god jul av det slaget du liker!
Klem fra Brødskiftet!

Stubbetufsa sa...

Jeg ønsker deg et godt nytt år! Ett med gode utfordringer og positive overraskelser!
Klem!

Stubbetufsa sa...

Savner bloggen din...