torsdag, mai 24, 2007

Endelig er våren kommet til oss også.
Og trærne har fått et skjørt, lysegrønt slør av nysprungne knopper og blader. Den siste sneen forsvant fra hagen vår her om dagen, og de siste dagene har jeg brukt til å bli kvitt gammelt løv og gress fra plenen, luke i blomsterbed og gjøre alt klart til planting. Rosebusker, syrin og andre ubestemmelige buskvekster har fått seg en etterlengtet vårklipp, og hagemøblene er på tur ut på terrassen hvert øyeblikk.

Våren er en deilig tid, og det er spennende for både store og små å oppdage at både naturen og en selv våkner til liv etter en vinter i dvale. Småjentene mine går stadig vekk på oppdagelsesferd og finner små, skjøre og lysegrønne ting som titter opp av jorda, og undringen er like stor hver gang.

Med det deilige vårværet vi har nå for tiden, følger det imidlertid en sterk trang til å ta av seg klær. Og av og til går det litt for fort i svingene her, så den uunngåelige vårforkjølelsen har meldt sin anmarsj...vi hoster og nyser hele gjengen. Den foræderiske vårtrekken i lufta kan være skummel, og når fristelsen til å kle av seg blir for stor så blir tilværelsen deretter. Jeg håper bare ikke forkjølelsen er noe som skal holde seg utover sommeren.

Ingen kommentarer: