torsdag, mai 03, 2007

Jeg hakker.

Jepp. Jeg fant en link til ei side hvor hakkingens kunst var godt forklart, og jeg klarte ikke å la være. Måtte jo selvfølgelig finne frem garn og heklekrok og prøve. Å hakke med vanlig heklekrok går greit når man hakker noe lite, men blir det 30 masker som jeg har lagt opp til her, så blir det litt knotete. Det blir litt vanskelig å få det jevnt og fint, fordi heklekroken er litt kort. Jeg må nok gå til anskaffelse av en skikkelig hakkekrok, ja. Men du verden så morsomt når man får det til. Foreløpig er det ikke de helt avanserte greiene, men jeg håper å få tid til å lære meg flere mønstre og hvordan man øker og feller... bare så man kan lage noe annet enn firkanter. :-)
Jeg har hakket et hårbånd til Vesla. La opp ti masker, og hakket i vei til båndet var langt nok, sydde det sammen i endene, heklet en liten rosett etter eget hode og sydde den på sammen med tre voksperler i midten. Vesla er storfornøyd med den nye hårpynten sin. Jeg har brukt noen rester av Tuva og heklekrok 3,5.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Så kult meg hakking! Jeg har gjort for mange år siden, men kan ikke huske noe.. Kunne du sende meg websida - linken- som du fant forklaringen på?
Ha en fin helg, Randi
http://in-my-mothers-name.blogspot.com

Anonym sa...

Hei,
æ e en utfløtta Altaværing som har fulgt med på bloggen din lenge no. Du e drifig og flink. Æ blei åsså nyskjerrig på den nettsida om hakking. Tar gjerne imot link....

myklek@gmail.com

Anonym sa...

Hei!
Du kan gå inn på Solvor Hofslie`s sider om hakking(www.solvor.no).
Der finner du oppskrifter,teknikker og mønster på hakking.

Hilsen en annen altaværing som også holder på med hakking,pjoning og hekling.