fredag, juni 15, 2007

Kjoler.

Kjolen jeg har strikket til Vesla er ferdig. Og jeg har sydd om en annen kjole som var blitt litt i korteste laget. Man kan komme langt med sprettekniv, litt satengbånd og litt engelsk blonde (tror jeg det heter). Etter en halvtime ved symaskinen kan kjolen brukes en sommer til.
Nærbilde av bærestykket på den kjolen jeg har strikket. Kjolen har egentlig vært ferdig i noen dager, jeg har bare somla med å bestemme meg for om jeg skulle lage 50 små blomster og sy fast over hele skjørtet, eller om jeg skulle nøye meg med 10 langs nederkanten. Jeg ble overmannet av et anfall av latskap og gikk for det siste alternativet. Og i siste liten ble det hvite båndet i livet byttet ut med et rosa. Det blir spennende å høre hva Vesla synes om kreasjonen min, men det må jeg vente med til vi kommer hjem på søndag. I mellomtiden skal jeg gjøre ferdig hårbånd og små hvite bomullssokker med blondekant som skal høre til kjolen.
Nå tar jeg fri fra blogginga noen dager og reiser til Øksfjord for å være med på siste del av 60-årsfeiringa til min svigermor. Marion har jobb denne helga, så hun blir hjemme. Og jeg regner med at hun skal feire sin siste eksamen (muntlig eksamen i fysikk- hun fikk 4 og er stolt som en hane over det) med en tur på byen sammen med gode venner. 12 års skolegang er over og nå venter "the real life" et sted der ute. Hun har enda ikke bestemt seg for om hun skal starte på videre studier med en gang, eller om hun skal ta seg et jobbeår. Fast jobb har hun fått, men enda går det vel noen uker før hun får vite hva hun er kommet inn på av høyskole- eller universitetsstudier. Og kommer hun inn på noe hun har veldig lyst til å studere, så blir det vel til at hun flytter hjemmefra til høsten. Det de kunne tilby av studier på høyskolen her i byen fristet ikke, så det blir vel enten Tromsø, Trondheim, Bergen eller Oslo som blir neste stoppested. Hønemora her hjemme må nok bare innse at lillepia er blitt voksen.... :-)

1 kommentar:

Sylvia sa...

Heisann. Nå har jeg nesten dårlig samvittighet, for det er så lenge siden jeg var innom deg sist! men her er jeg altså.....!!!!
Så nydelig kjolen til vesla ble. Helt skjønn ble den!
Og for et garnlager du har. Kan du ikke åpne butikk!?
Håper du får en herlig sommer. Her regner det i dag, men bak skyene er himmelen alltid blå!