lørdag, juli 14, 2007

Ferdig sommertopp.

Denne var seig å få ferdig, men nå er alle tråder festet og toppen er dampet lett. Den ser litt rar ut liggende på et bord, men den er mye finere på. Jeg klarte dessverre ikke å få tatt et skikkelig bilde med eieren- altså meg- inni. Denne kommer til å bli mye brukt i sommer.

Rosebuska i hagen blomstrer som aldri før. Jeg har ikke peiling på hva slags rose dette er, for den befant seg allerede i hagen da vi flyttet hit. Men fin er den....


I går skapte denne saken kaos i byen. Nesten 2000 cruiseturister besøkte byen vår, og alle som en skulle rundt og se på museet og helleristningene i Hjemmeluft, Sautso og demningen der oppe, noen skulle på rundtur i byen mens andre tok seg en spasertur rundt i gatene på City. Det hele endte med at FFR og Alta taxi hadde rubbel og bit av sjåfører og kjøretøy i sving med å frakte turistene rundt dit de skulle. Til og med bybussene ble tatt ut av vanlig rutetrafikk, og det var kul umulig å få tak i drosje på visse tidspunkter på dagen. Så da var det ikke bare bare å være en vanlig innbygger som tilfeldigvis hadde tatt seg en bytur sammen med fire unger.....

Gubbelille stakkars hadde ikke tid til å komme hjem og spise middag en gang- han var i sving fra kl 07.30 om morningen til kl 21.30 i går kveld. Men nå har han bare denne dagen igjen så har vi 4 uker ferie. Jeg har for lengst inntatt feriemodus, og i det deilige været vi har nå blir terassen flittig brukt. I morgen fyller vi bilen med kofferter og unger og så stikker vi fra byen, mens Marion blir hjemme og passer huset. Hun må jobbe det meste av sommeren, men tar seg en uke ferie på egenhånd seinere.

Første stopp for vår del blir på Alteidet. Der har jeg tilbrakt mine første 16- 17 år av livet- før jeg fant ut at det var på tide å løsrive seg fra mamma og pappa og bli selvstendig. Foreldrene mine har et gårdsbruk hvor de har drevet med sauer i mange år, men nå er drifta lagt ned og de eneste dyrene som er igjen er katta og hunden. Det er litt rart å komme "hjem" og ikke oppleve de tette båndene mellom mennesker og dyr som var der før, ingen slåttonn eller annet gårdsarbeide som skal gjøres til enhver tid. Denne gangen blir det folksomt på Øvremo (som gården heter), siden begge brødrene mine og den ene søsteren min også er der med samboere, ektefeller og unger i alle aldre- foreldrene mine har 15 barnebarn i alderen 19 til 4 år. Stor spredning med andre ord.

Noen av tanteungene mine som kommer til å være der i helga har jeg ikke sett på 5- 6 år, og jeg gleder meg til å treffe dem igjen. Med dagens familiemønster med samlivsbrudd og flytting, nye familieforhold og mine barn, dine barn og våre barn er det utrolig lett å miste kontakt med mennesker man har nære familiebånd til. Jeg er en familiekjær person og jeg ønsker å holde kontakten med min store, gale og varme familie. Jeg benytter alle anledninger til å være sammen med mine. Foreldrene mine begynner å bli gamle, helsa er ikke som den en gang var og vi kan ikke regne med å ha dem hos oss i alle tider. Pappa fyller 70 til høsten og er mye syk, så jeg ser gjerne at vi samles litt oftere hjemme på Øvremo enn det som egentlig er mulig å få til. Men morsomt er det når vi treffes hele gjengen :-)

1 kommentar:

Reidun sa...

Så flott den toppen din var! Kjempespreke farger:) Håper du får en fin sommer!