mandag, august 18, 2008

Vårens og sommerens sysler.

Her er det som har høyest prioritet for tiden. Sokker i Regia på pinner nr 3 og en genser til Junior på pinner nr 7. Genseren blir med raglanfelling, og er etter mitt eget hode. Sokkene mener jeg at jeg har funnet oppskrift på et eller annet sted på nettet. Klarer bare ikke å huske hvor.
Sokker. Disse skal bli julegaver. Et par Jaywalker i Regia silk, resten er egenkomponerte mønstre. Noen med flettemønster, noen med hullmønster, og en del forskjellig garnsorter.... Nagano, Opal og to andre typer strømpegarn som jeg ikke husker navnet på....og siden banderolene er sporløst forsvunnet kan jeg ikke lete navnene opp heller.
Disse er tiltenkt Vesla og Junior til vinteren. Tykt raggegarn og tynn opal.
Vaskekluter i tre forskjellige bomullsgarn; Tuva, Anchor magicline og Punto. Dette skal bli julegaver.
Tunika til Vesla. Strikket i Muskat på pinne nr 4. Jeg har brukt Jaywalkermønsteret til "bolen", og jeg synes selv at det gjorde seg bra.
Første- skoledag- genser til Vesla. Jeg har brukt et sokkemønster til ermene og et lite parti rundt bysten for å få en litt innsvinget fasong. Ellers er genseren egenkomponert. Pelskanten nede og rundt halsen ble prikken over i'en for Vesla sin del. Hun er henrykt over denne kreasjonen. Strikket i Perfect og Funny på pinner nr. 4.
Sånn ellers holder jeg på et giganteksperiment. Jeg holder på å strikke en sommerlig topp til meg selv. I opal, på pinner nr 2,5 og med hullmønster over det hele. Mønsteret har jeg hentet fra en sokkeoppskrift, og tilpasset maskeantallet sånn at det "går opp", regnet på omganger, fellinger og økninger.... og siden det er tynt garn og tynne pinner, så tar det tid. Jeg er grundig lei av hele prosjektet og jeg nekter å vise det frem før jeg har fått det ferdig. Hvis det noensinne blir ferdig, kommer det nok til å bli et spesielt klesplagg som ingen har maken til, men jeg frykter for at det kommer til å bli en UFO.... Det verste er at begge ermene og mesteparten av bolen er ferdig, men jeg klarer ikke å opparbeide nok lyst til å komme meg i gang igjen. Det frister mer med vaskekluter på litt tykkere pinner....sukk.

2 kommentarer:

Lena sa...

Oi, så mye fint du har strikket! Ha en fortsatt fin uke:)

Anonym sa...

Ojsann, ja her var det litt av en storproduksjon. Masse fint du har strikka :)
Ønsker deg ei fin helg.
Klem fra Ronille