onsdag, september 10, 2008

Javisst.....

...jeg skjønte jo at jeg ikke kom til å klare å la være å vise bilder. Dette er en prøve jeg har laget. Læreren vår forlanger at vi skal lage masse forskjellige prøver i forskjellig leire og forskjellige teknikker når det gjelder dekor. Her har jeg brukt terrakottaleire, begitning og sjablong av avispapir.
Flere prøver. Til venstre har jeg brukt terrakottaleire og tre forskjellige farger på begitningen. Jeg har brukt en metallpinne til å dra litt av begitningen i "krusedullene" mine utover. Til høyre er det brukt hvit leire, dekket med begitning i en grunnfarge og små prikker spredt utover med en stiv pensel. Fargene forandrer seg etter råbrannen.
Her er mine første forsøk på å lage noe som kan ligne en bruksform. Til venstre en skål i hvit leire og plateteknikk, og til høyre en kopp i terrakottaleire og hånddreiing. Den teknikken sleit jeg en del med, og resultatet synes jeg ble så som så. Men det er jo første forsøk...det kommer seg vel med litt øvelse:-).
Denne ble jeg skikkelig førnøyd med. Et fat i terrakottaleire. Etter hvert skal denne males med begitning før den råbrennes, glaseres og brennes en gang til.
Denne skal kun ha glasur på seg. Terrakottaleire, plateteknikk og relieffdekor i bunnen og oppe langs kanten. Jeg gleder meg til å se hvordan glasuren oppfører seg sammen med relieffdekoren.

Ingenting av det vi har laget er brent enda. I første omgang blir det spennende å se om tingene sprekker under råbrannen. I så fall har jeg lagt ned mye arbeid og mange timer til ingen nytte.... :-/. Enn så lenge må jeg vente og se. Og spenningen stiger til uante høyder.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann. Innom for å ønske deg ei fin helg :)
Klem fra Ronille.

Anonym sa...

Heisann. Innom på min ukentlige bloggbesøksrunde, for å ønsker deg ei riktig god og fin helg.
Klem :)