fredag, mars 27, 2009

Nest siste samling...

...er unnagjort, og endelig fikk vi et tema hvor jeg faktisk kan noe fra før. Tekstil og toving. Det er ikke det at jeg ikke har noe å lære innenfor disse emnene... det har jeg absolutt. Men spesielt ull og toving er noe jeg føler meg ganske trygg på. Som alle andre emner vi har vært innom, er det også her mange forskjellige teknikker vi skal prøve oss på før vi begynner med den endelige innleveringsoppgaven. De siste dagene har jeg sydd prøvelapper for å prøve de forskjellige teknikkene når det gjelder applikasjoner og quilting, og jeg har tovet prøvelapper for å prøve ut de forskjellige teknikkene for å lage motiver i tovingen. Og endelig har jeg fått anledning til å prøve nunofilting. Kjempegøy, men tungt arbeid.

Disse prøvelappene skal være til hjelp når jeg skal planlegge arbeidet med innleveringsoppgavene. Vi har fått en oppgave i tekstil og søm og en i toving. Begge oppgavene går ut på at vi skal lage bilder. I tekstil/søm- oppgaven skal vi bruke det materialcollaget vi hadde til innlevering denne samlinga, og lage et applikert bilde ut fra det. Tovingsoppgaven går ut på at vi skal ta utgangspunkt i et postkort/ fotografi eller noe lignende, bruke noen av de teknikkene vi har lært, og lage et bilde ut fra det. Disse oppgavene må jeg nok bruke litt tid på å tenke... Hva og hvordan? Her nytter det liksom ikke å ta en ulldott og starte med tovingen for så å "se hva det blir av det".... Her må det planlegges fra begynnelse til slutt.

4 kommentarer:

Petronella sa...

Spennende oppgave du holder på med. Lykke til :-)

medina sa...

Ull er jo et intressant materiale å holde på med. Lykke til med oppgaven!

syglad sa...

Så spennende og det skjerfet ditt under var råflott.

Ønsker deg en flott og kreativ helg :-)

Stubbetufsa sa...

Ja, der har du fått et innspill til å tenke på! Men det klarer du fint! "Vi" hadde det forresten fint på husflidshuset onsdag! Mange damer strikket og sydde og skravlet!